Laboratorijski paket - REUMA

Laboratorijski paket – REUMA

Paket laboratorijskih analiza Reuma panel sadrži:

Sedimentacija

Test sedimentacije (SED) mjeri brzinu taloženja crvenih krvnih stanica u epruveti tokom određenog vremenskog perioda. Povećana sedimentacija obično ukazuje na prisutnost upalnih procesa u tijelu, iako je nespecifična i može biti povišena i kod drugih stanja poput infekcija, autoimunih bolesti ili malignih bolesti.

Fibrinogen

Fibrinogen je protein koji igra važnu ulogu u procesu zgrušavanja krvi. Povišene razine fibrinogena obično su povezane s upalnim stanjima, poput infekcija, ozljeda ili upalnih bolesti.

Reumatoidni faktor (RF)

Reumatoidni faktor je antitijelo koje se često javlja kod osoba s reumatoidnim artritisom i drugim autoimunim bolestima. Testiranje na RF može biti korisno u dijagnosticiranju i praćenju toka reumatoidnog artritisa i drugih srodnih stanja.

Antistreptolizinske O (ASTO) antitijela

ASTO antitijela su specifična antitijela koja se stvaraju kao odgovor na infekciju streptokokima, posebno Streptococcus pyogenes. Povišene razine ASTO antitijela mogu ukazivati na nedavnu infekciju streptokokima, kao što je streptokokna infekcija grla ili reumatska groznica.

Protutijela W. Rose

Protutijela W. Rose su antitijela koja se mogu javiti kod nekih autoimunih bolesti, poput sistemskog eritemskog lupusa (SLE). Testiranje na ova antitijela može biti korisno u dijagnosticiranju i praćenju SLE i drugih autoimunih bolesti.

C-reaktivni protein (CRP)

CRP je marker upale u tijelu koji se često koristi za procjenu aktivnosti upalnih procesa. Povišene razine CRP-a obično su povezane s infekcijama, traumama, upalnim bolestima ili drugim stanjima koja uzrokuju upalu.

Cijena analize: 50,00 KM