Laboratorijski paket – VITAMINI I MINERALI

Laboratorijski paket – VITAMINI I MINERALI

Paket laboratorijskih analiza Panel – Vitamini i minerali sadrži:

Vitamin D

Vitamin D je važan za zdravlje kostiju, imunološki sistem, mišiće i druge biološke procese. Nedostatak vitamina D može dovesti do osteoporoze, slabljenja imunološkog sistema i drugih zdravstvenih problema. Testiranje razine vitamina D pomaže u procjeni nutritivnog statusa i potrebe za suplementacijom.

Vitamin B12

Vitamin B12 igra ključnu ulogu u formiranju crvenih krvnih stanica, neurološkoj funkciji i metabolizmu folne kiseline. Nedostatak vitamina B12 može uzrokovati anemiju, neurološke probleme i druge zdravstvene komplikacije. Testiranje razine vitamina B12 važno je za dijagnosticiranje nedostatka i upravljanje liječenjem.

Folna kiselina

Folna kiselina, ili folat, ključna je za sintezu DNA, normalan rast i razvoj fetusa te prevenciju neuralnih defekata kod novorođenčadi. Nedostatak folne kiseline može uzrokovati anemiju i povećati rizik od neuralnih defekata. Testiranje razine folne kiseline važno je za procjenu nutritivnog statusa, posebno tijekom trudnoće.

Magnezij

Magnezij je važan mineral koji igra ulogu u više od 300 biokemijskih procesa u tijelu, uključujući funkciju mišića, živaca, srca i kostiju. Nedostatak magnezija može uzrokovati mišićne grčeve, aritmije, hipertenziju i druge zdravstvene probleme. Testiranje razine magnezija važno je za procjenu nutritivnog statusa i upravljanje liječenjem.

Kalcij

Kalcij je ključan za zdravlje kostiju, mišića, živaca i srca te igra ulogu u mnogim biološkim procesima. Nedostatak kalcija može dovesti do osteoporoze, mišićnih grčeva, poremećaja srčanog ritma i drugih zdravstvenih problema. Testiranje razine kalcija pomaže u procjeni metabolizma kalcija i rizika od poremećaja.

Natrij, kloridi, fosfor i kalij

Ovi elektroliti važni su za ravnotežu vode, funkciju mišića, živaca, srca i drugih bioloških procesa. Neravnoteža elektrolita može uzrokovati probleme s krvnim tlakom, ritmom srca, mišićnim funkcijama i drugim zdravstvenim komplikacijama. Testiranje razine elektrolita važno je za procjenu hidratacije i funkcije tijela.

Cijena analize: 80,00 KM