Laboratorijski paket - TRUDNICE

Laboratorijski paket – TRUDNICE

Paket laboratorijskih analiza Paket za trudnice sadrži:

Diferencijalna krvna slika

Diferencijalna krvna slika pruža detaljne informacije o različitim tipovima krvnih stanica, uključujući leukocite, eritrocite i trombocite. Ovaj test koristi se za procjenu općeg zdravlja, otkrivanje infekcija, upala, anemija ili poremećaja krvi.

Glukoza

Mjerenje razine glukoze u krvi važno je za dijagnosticiranje i praćenje dijabetesa i poremećaja metabolizma ugljikohidrata. Povišene razine glukoze mogu ukazivati na dijabetes, dok niske razine mogu biti znak hipoglikemije.

Urea i kreatinin

Urea i kreatinin su otpadni proizvodi metabolizma koji se filtriraju i izlučuju putem bubrega. Testiranje razine uree i kreatinina korisno je za procjenu funkcije bubrega. Povišene razine uree i kreatinina mogu ukazivati na oštećenje bubrega.

ALT (Alanin aminotransferaza) i AST (Aspartat aminotransferaza)

ALT i AST su enzimi prisutni u jetri. Povišene razine ALT i AST obično ukazuju na oštećenje jetre, kao što su hepatitis ili ciroza. Ovi testovi koriste se za procjenu funkcije jetre i dijagnosticiranje jetrenih bolesti.

Željezo (Fe)

Mjerenje razine željeza u krvi korisno je za dijagnosticiranje anemija i poremećaja povezanih s nedostatkom željeza. Povišene razine željeza mogu biti znak hemohromatoze ili drugih stanja s prekomjernim nakupljanjem željeza.

Analiza urina

Analiza urina pruža informacije o zdravlju bubrega, mokraćnog sustava i drugih tjelesnih funkcija. Parametri poput prisutnosti proteina, glukoze, krvnih tjelešaca ili abnormalnih pH vrijednosti mogu ukazivati na razne zdravstvene probleme, poput infekcija, bubrežnih bolesti ili dijabetesa.

Cijena analize: 20,00 KM