Laboratorijski paket – ALERGO PANEL MINI

Laboratorijski paket – ALERGO PANEL MINI

Paket laboratorijskih analiza Alergo panel – Mini sadrži:

– Diferencijalna krvna slika
– Eozinofili u krvi
– Koncentracija ukupnih IgE antitijela
– Eozinofili u nosu

Diferencijalna krvna slika

Diferencijalna krvna slika pruža detaljne informacije o različitim tipovima krvnih stanica, uključujući leukocite, eritrocite i trombocite. Ovaj test koristi se za identifikaciju mogućih alergijskih reakcija putem promjena u broju određenih leukocita.

Eozinofili u krvi

Eozinofili su vrsta bijelih krvnih stanica koje se povećavaju u broju tijekom alergijskih reakcija, posebno kod alergijskih bolesti poput astme, alergijskog rinitisa i atopijskog dermatitisa. Mjerenje razine eozinofila u krvi korisno je za procjenu prisutnosti alergijskih stanja.

Koncentracija ukupnih IgE antitijela

Imunoglobulin E (IgE) je antitijelo koje se povećava u broju tijekom alergijskih reakcija. Mjerenje koncentracije ukupnih IgE antitijela u krvi može pomoći u dijagnosticiranju alergijskih bolesti i identifikaciji specifičnih alergena.

Eozinofili u nosu

Mjerenje razine eozinofila u nosu, putem brisa nosne sluznice, korisno je za procjenu lokalne upale povezane s alergijskim rinitisom ili sinusitisom. Povećani broj eozinofila u nosnoj sluznici može ukazivati na prisutnost alergijske reakcije.

Cijena analize: 45,00 KM