Imunoglobulin M

Opis analize:

Testiranje na Imunoglobulin M (IgM) je dijagnostički test koji se koristi za procjenu razine IgM antitijela u krvi. IgM je prva klasa antitijela koja se proizvodi kao odgovor na primarnu infekciju ili antigen. IgM se obično proizvodi u početnoj fazi infekcije i igra ključnu ulogu u inicijalnoj imunološkoj obrani organizma.

Referentne vrijednosti: Normalne referentne vrijednosti za IgM variraju ovisno o laboratoriju i specifičnoj metodi testiranja. Rezultati se obično interpretiraju u kontekstu pacijentovih simptoma i kliničke povijesti. Povišene razine IgM obično ukazuju na primarnu infekciju ili aktivni imunološki odgovor.

Priprema za analizu: Priprema za testiranje na IgM obično nije potrebna. Međutim, pacijenti bi trebali obavijestiti svog zdravstvenog radnika o bilo kakvim lijekovima ili dodacima prehrani koje uzimaju, kao i o nedavnim infekcijama ili bolestima, jer to može utjecati na rezultate testa.

Cijena analize: 20,00 KM

  • Karakteristike oboljenja - Više informacija

    Testiranje na IgM antitijela korisno je u dijagnostici primarnih infekcija ili aktivnih imunoloških odgovora. Visoke razine IgM obično su povezane s akutnim infekcijama ili nedavnim antigenima. Međutim, IgM razine također mogu biti povišene u određenim autoimunim bolestima ili reakcijama preosjetljivosti. Stoga je važno tumačiti rezultate testa u kontekstu pacijentovih kliničkih podataka kako bi se donijela adekvatna dijagnoza i plan liječenja.

    Povezane bolesti: Imunologija