Atopic kombinirani alergo test

Opis analize:

Alergotestiranje mjeri količinu IgE (alergijskih) antitijela u vašoj krvi. IgE antitijela se proizvode kada vaše tijelo reaguje na supstance na koje ste možda alergični, kao što je određena hrana. Dostupne su različite metode za testove IgE specifične za alergen. Tradicionalni RAST (radioalergosorbentni) test zamijenjen je novijom IgE-specifičnom imunoesejskom metodom. Neki doktori nazivaju sve alergene IgE testove kao RAST testove iako je ovo specifična metoda ispitivanja i možda nije ista metoda koja se koristi u laboratoriji.

Referentne vrijednosti:

Priprema za analizu:

Cijena analize: 85,00 KM

  • Karakteristike oboljenja - Više informacija

    Za razliku od alergijskog testa na koži, rezultati testa na alergiju mogu potrajati nekoliko dana. U laboratoriji je uzorak krvi izložen različitim alergenima (supstancama) na koje možete biti alergični. Povišeni nivoi IgE ukazuju na alergijsku reakciju. Većina alergija se može riješiti upravljanjem stilom života te lijekovima i izbjegavanjem. U nekim slučajevima, vaša reakcija na određeni alergen nije posredovana IgE i možda neće biti potvrđena ovim testom.

    Općenito, inhalirani alergeni kao što su grinje, polen drveća, trave ili korova će uzrokovati respiratorne simptome. Alergije na gutanje (na hranu) će izazvati kožne i/ili gastrointestinalne simptome ili anafilaksiju. Međutim, obje vrste alergena (uneseni i udahnuti) mogu proizvesti cijeli spektar simptoma alergije.

    Povezane bolesti: