ASMA (AGMA)

Opis analize:

Asma je kronična upalna bolest dišnih puteva koja uzrokuje oticanje i suženje dišnih putova, što otežava disanje. Analiza za dijagnozu i praćenje astme obuhvaćuje različite testove i pretrage.

Dijagnostički proces astme uključuje anamnezu pacijenta, pregled plućnih simptoma i obavljanje različitih testova kako bi se isključile druge moguće bolesti dišnog sustava. Spirometrija je važan test za procjenu kapaciteta pluća i procjenu opstrukcije dišnih puteva. Testovi kože ili krvni testovi mogu se koristiti za otkrivanje alergijskih reakcija koje mogu izazvati simptome astme. Sputum analiza može pomoći u identifikaciji upalnih stanica koje ukazuju na prisutnost upale u dišnim putevima.

Osim dijagnostike, praćenje astme je također važno kako bi se osiguralo pravilno upravljanje bolešću. Redovito praćenje simptoma i provođenje testova omogućuju praćenje progresije bolesti i učinkovitost liječenja. Na temelju rezultata testova i pregleda, liječnik može prilagoditi terapiju kako bi se postigla najbolja kontrola astme i smanjio rizik od egzacerbacija.

Referentne vrijednosti: Referentne vrijednosti za analizu astme ovise o specifičnom testu koji se provodi.

Priprema za analizu: Nije potrebna priprema.

Cijena analize: 45,00 KM

  • Karakteristike oboljenja - Više informacija

    Povezane bolesti: Imunologija