Alergo test (inh. i nut. – 40)

Opis analize:

Najčešća alergijska oboljenja su: peludna groznica, astma, konjuktivitis, koprivnjača, ekcem, dermatitis i sinusitis. Među njima, peludna groznica, poznata i kao alergijski rinitis, jedna je od najčešćih vrsta inhalacijskih alergija.

Referentne vrijednosti:

Priprema za analizu:

Cijena analize: 140,00 KM

  • Karakteristike oboljenja - Više informacija

    Alergija na hranu je stanje koje uzrokuje da vaš imuni sistem tretira normalno bezopasnu vrstu hrane kao da je opasan virus, bakterija ili drugi infektivni agens. Odgovor imunološkog sistema na alergiju na hranu kreće se od blagih osipa do bolova u trbuhu do po život opasne komplikacije zvane anafilaktički šok. Dijagnoza inhalacijske alergije može se postaviti ubodom kože ili kvantitativnim serumskim nivoima IgE protiv specifičnih inhalacijskih alergena. Prijavljeno je da produženo izbjegavanje grinja kućne prašine kod pacijenata s ekcemom za koje je poznato da su alergični na grinje rezultira poboljšanjem njihove kožne bolesti.

    Kako se testirati na alergije u vazduhu?

    Testovi krvi (in vitro testovi na antitijela na imunoglobulin E) mogu biti korisni za one koji ne bi trebali ili ne mogu da se podvrgnu kožnim testovima. Krvni testovi se ne koriste za alergiju na penicilin. Općenito, kožni alergijski testovi su pouzdani za dijagnosticiranje alergija na tvari koje se prenose zrakom, kao što su polen, perut kućnih ljubimaca i grinje.

    Povezane bolesti: Alergije, Imunologija