Adenovirus IgA

Opis analize:

Adenovirus IgA test je laboratorijska analiza koja se koristi za otkrivanje prisutnosti imunoglobulina tipa A (IgA) koji su specifični za adenovirus. Adenovirusi su grupa virusa koji mogu uzrokovati različite respiratorne i crijevne infekcije kod ljudi. IgA je važan imunoglobulin koji se nalazi u sluznici dišnih i probavnih puteva, te služi kao prva linija odbrane protiv infekcija.

Adenovirus IgA test može biti koristan za rano otkrivanje adenovirusnih infekcija, posebno kod djece i osoba s oslabljenim imunološkim sistemom. Kada se adenovirus uđe u tijelo, imunološki sistem počinje proizvoditi specifična antitijela, uključujući IgA, kako bi se borio protiv virusa. Razina IgA u krvi može ukazivati na prisutnost i stadijum infekcije, što omogućava bržu intervenciju i liječenje.

Referentne vrijednosti: Normalne referentne vrijednosti za Adenovirus IgA obično se izražavaju kao numeričke vrijednosti titra (npr. <1:20). Vrijednosti iznad referentnih mogu ukazivati na akutnu infekciju adenovirusom.

Priprema za analizu: Nije potrebna posebna priprema.

Cijena analize: 35,00 KM